Iceburg continua Campania de educare a consumatorilor cu privire la asocierea vinului cu preparatele culinare

Iceburg continua Campania de educare a consumatorilor cu privire la asocierea vinului cu preparatele culinare in cadrul evenimentelor din seria CALATORIA GUSTULUI.

CALATORIA GUSTULUI este un eveniment marca Iceburg by Vinalcool Giurgiu, realizat in parteneriat cu Restaurantul Noblesse Bucuresti, prin care sunt prezentate si degustate pentru prima oara in Romania vinuri si bauturi alcoolice din cele mai indepartate colturi ale lumii. CALATORIA GUSTULUI a inceput la sfarsitul lunii ianuarie 2014 si a avut deja trei popasuri importante: in Franta - prin degustarea vinurilor provenite de la Domaine de la Presidente, in Italia – prin evenimentul in care s-au prezentat vinurile Giordano Vini si in Chile – de unde au sosit vinurile podgoriei Siegel.

Prin organizarea acestor evenimente, compania Iceburg isi propune doua obiective majore - sa ofere publicului roman posibilitatea de a degusta vinuri si bauturi alcoolice unicat, aflate in premiera absoluta in Romania si, in aceeasi masura, sa contribuie la informarea si educarea consumatorilor in ceea ce priveste asocierea vinurilor cu preparatele culinare servite.

Avand sprijinul si implicarea echipei de profesionisti a Restaurantului Noblesse (bucatar-sef, somelier, manager restaurant etc), toate evenimentele din CALATORIA GUSTULUI au beneficiat de o combinatie perfecta si rafinata dintre vinul prezentat si meniul servit.

De exemplu, vinurile albe frantuzesti de la Domaine de la Presidente - Côtes du Rhône Grands Classiques (2012), Côtes du Rhône Villages Cairanne Galifay (2010) si Chateauneuf du Pape La Nonciature (2010) - au fost insotite de branza Gouda maturata, de trandafiri din Prosciutto si pepene galben, precum si de Fondue de Brie cu alune de padure si crutoane din paine de casa.

De asemenea, vinurile rosii chiliene de la Podgoria Siegel - Gran Crucero Assemblage (2010), Siegel Cabernet Sauvignon (2012) sau Crucero Reserva Syrah (2011) – au fost servite impreuna cu branzeturi si specialitati italienesti, precum Mozzarella Bocconcino, Parmezan Grana Padano, Gouda al Pesto, Prosciutto de Parma, Salami italiano, asezonate pe platouri elegante cu unt aromatizat, rosii Cherry, salata Rucola, muguri de pin, mere caramelizate si struguri rosii.

Pentru incheierea degustarilor s-au ales rafinate cognac-uri frantuzesti, precum DEAU Cognac VSOP sau DEAU NAPOLEON de la Distillerie des Moisans, care au fost servite impreuna cu delicatesa bucatariei franceze - Crème Brulee sau cu spectaculosul tort de ciocolata si visine proaspete, cu blatul insiropat in suc de portocale, servit cu sos Anglais si inghetata de vanilie.

Regulile de baza despre cum sa alegem vinul potrivit le putem invata de oriunde. Dar, mai mult decat atat, specialistii in arta culinara si in arta vinului ne indeamna ca, dupa ce cunoastem regulile, sa ne urmam simturile si imaginatia si, mai ales, sa nu se fie teama sa experimentam, pentru ca, uneori, combinatiile inedite, surprinzatoare, pot avea un efect exceptional.

CALATORIA GUSTULUI va merge mai departe, iar sirul evenimentelor va continua si in saptamanile viitoare, cu degustarea altor vinuri si bauturi inedite, sosite din Franta, Spania, Italia, Portugalia, Anglia, Olanda, dar si din Chile, Uruguay, Argentina, Africa de Sud si Liban.

Si, odata cu aceasta calatorie printre vinurile lumii, va continua si Campania de educare a consumatorilor cu privire la asocierea vinului cu preparatele culinare, campanie care se bucura de sustinerea si de implicarea directa a domnului Sorin Matache, CEO Iceburg Distributie.