ACADEMIA ICEBURG - pregătim profesionistii ospitalitătii

Academia Iceburg îsi deschide portile in anul 2014 si va organiza cursuri de formare, pregătire si perfectionare a personalului din industria ospitalitătii, pe următoarele specializări:
• Barman
• Barista
• Sommelier
Toate cursurile vor beneficia de traineri profesionisti, acreditati la nivel national si international, cu vastă experientă în domeniu.

BARMAN
Cursul va îmbina teoria cu practică si va cuprinde notiuni de bază legate de:
1. setarea barului
2. ustensilele din bar (instrumentele de bar, tipurile de pahare etc.)
3. cunoasterea băuturilor (notiuni generale despre lichioruri, vinuri, cafea etc.)
4. mixologie - metode de preparare a cocktail-urilor
5. tipurile de cocktail-uri (cocktail-uri clasice, cocktail-uri pe baza de fructe, cocktail-uri non-alcoolice, noi tendinte în mixologie etc.)
6. reguli generale de preparare a băuturilor
7. ornamente si decoratiuni
8. turnare liberă (free puring) & servire rapidă (speed service)
9. notiuni de flair (basic & working flair)
10. cocktail-uri celebre, retete pas cu pas

BARISTA
Cursul va îmbina teoria cu practică si va cuprinde notiuni de bază legate de:
1. istoria cafelei si cultura cafelei în lume
2. planta de cafea
3. Arabica si Robusta
4. procesarea cafelei (prăjirea & conservarea cafelei)
5. importanta râsnirii si metode diferite de preparare a cafelei
6. tehnica de utilizare a espressorului (inclusiv mentenanta zilnică)
7. prepararea unui espresso perfect (degustarea si analiză)
8. prepararea unui cappuccino perfect (montarea laptelui)
9. pasii servirii corecte
10. tehnicile de latte art & noi trenduri de espresso

SOMMELIER
Cursul va îmbina teoria cu practică si va cuprinde notiuni de bază legate de:
1. cunostiinte specializate despre vinuri si marii producători
2. identificarea elementelor de oenologie
3. tehnica depozitării si păstrării vinurilor
4. tehnici de decantare şi servire
5. degustarea vinurilor
6. bolile şi defectele vinurilor
7. mijloace de promovare a ofertei de vinuri
8. asocierea preparatelor culinare cu vinurile
9. inventarul de servire al sommelierului
10. organizarea şi efectuarea serviciilor la acţiuni de protocol

NOTĂ: Pe lângă notiunile specifice fiecărei specializări, toate cursurile vor cuprinde si informatii despre:
• standardele de igienă si curătenie
• organizarea eficientă a spatiului de lucru
• aprovizionare si inventar
• norme de securitate la locul de muncă
• comunicarea cu clientii si notiuni de ospitalitate
• tehnici de crestere a vânzărilor si de fidelizare a clientilor
• notiuni de bază pentru întocmirea unui meniu (bar)

Academia Iceburg va functiona la sediul companiei Vinalcool Distillery din Giurgiu, soseaua Bucuresti km 5, dar va fi disponibilă si în sistem de franciză tuturor partenerilor interni si externi interesati (distribuitori de cafea, vinuri si băuturi alcoolice, cafenele, baruri, restaurante, pub-uri etc.).

La finalul cursurilor, se va organiza un examen de testare a cunostiintelor acumulate si a aptitudinilor dobândite, în urma căruia cursantii absolventi vor primi diplome de calificare, acordate de Academia Iceburg în parteneriat cu companiile acreditate din România.

Informatii detaliate privind perioada de desfăsurare a cursurilor, numărul maxim de cursanti per grupă, taxa de participare si conditiile de înscriere vor fi disponibile în curând pe site-ul www.iceburg.ro, precum si pe pagina de facebook a companiei https://www.facebook.com/iceburg.distributie.

Dacă vă doriti să deveniti adevărati profesionisti ai ospitalitătii, vă asteptăm la cursurile de formare si perfectionare organizate de ACADEMIA ICEBURG!