Cocktail Cafea
ESPRESSO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in ceasca espresso, maxim jumatate cel scurt (stretto) si ceasca plina, cel normal. |
ESPRESSO MACCHIATO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 30 ml Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in ceasca espresso. Se prepara un espresso normal peste care se pune doar spuma de lapte. |
AMERICANO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Apa calda 150 ml Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in ceasca MUG. Se face un shot de espresso. Se adauga apoi apa fierbinte peste espresso. Este important atunci cand faceti o cafea in stil american sa folositi boabele potrivite de cafea pentru prepararea cafelei espresso deoarece acestea contribuie la aroma bauturii. |
CAPPUCCINO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 100 ml Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in ceasca cappuccino. Se prepara un espresso normal. Intr-un ibric se face spuma de lapte, se pune deasupra lapte si spuma de lapte (de preferat sa se puna in mijloc). Deasupra presaram ciocolata sau scortisoara. |
CAPPUCCINO VIENNESE
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 30 ml Frisca 50gr Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in ceasca cappuccino. Se prepara un espresso normal, se pune lapte si se decoreaza cu frisca peste care se presara ciocolata sau scortisoara. |
LATTE MACCHIATO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 200 ml Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in pahar Long Drink. Se prepara spuma de lapte intr-un ibric, se pune in pahar lapte fiebinte si spuma de lapte (1/3 din pahar). Se prepara un espresso lung intr-o canita cu buza si se toarna usor in mijlocul paharului. Se presara ciocolata. Se serveste cu pai. |
CAFFE GIANDUIA
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Ciocolata calda 28 gr Frisca 50 ml Preparare: Se serveste in pahar Irish Coffee cu tortita. Se amesteca ciocolata calda cu cafeaua si se decoreaza cu frisca si topping de ciocolata. |
CAFFE LATTE
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 200 ml Zahar 5 gr Preparare: Se serveste in pahar Long Drink. Se prepara un espresso normal, se pune doar lapte fiebinte. |
CIOCOLATA CALDA
![]() |
Ingrediente: Ciocolata calda 28 gr Lapte 200 ml Preparare: Se serveste in cesca pentru ciocolata. Se incalzeste laptele intr-un ibric. Intr-o ceasca de ciocolata se pune pudra de ciocolata, apoi se amesteca cu laptele cald. Se omogenizeaza cu ajutorul unei lingurite. Deasupra se pune frisca solida (din tub sau cu ajutorul unei linguri). |
ICED LATTE
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 100 ml Sirop de vanilie sau caramel Gheata Preparare: Se serveste in pahar Long Drink. Intr-o cana, se amesteca espresso, zaharul brun, laptele si siropul. Agitati pentru a se amesteca uniform. Se pune amestecul la frigider pana se raceste. Se umple un pahar cu cuburi de gheata. Se adauga cafea peste gheata, topping si se presara boabe de espresso macinate. |
CAFFE SCHAKERATO
![]() |
Ingrediente: Cafea 7 gr Lapte 100 ml Zahar lichid 10 ml Gheata macinata Preparare: Se serveste in pahar Cocktail. Cafeaua se amesteca cu zaharul lichid si se pune in shacker. Se adauga multa gheata, pana sus, si se agita bine. Se strecora intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu boabe de cafea. |