RomanaEnglish ICEBURG pe Facebook ICEBURG pe Weibo ICEBURG pe Twitter ICEBURG Shop
Cocktail Cafea

ESPRESSO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Zahar         5 gr                                

Preparare:
Se serveste in ceasca espresso, maxim jumatate cel scurt (stretto) si ceasca plina, cel normal.

ESPRESSO MACCHIATO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Lapte        30 ml
Zahar         5 gr                                

Preparare:
Se serveste in ceasca espresso. Se prepara un espresso normal peste care se pune doar spuma de lapte.

AMERICANO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Apa calda   150 ml
Zahar         5 gr                         

Preparare:
Se serveste in ceasca MUG. Se face un shot de espresso. Se adauga apoi apa fierbinte peste espresso. Este important atunci cand faceti o cafea in stil american sa folositi boabele potrivite de cafea pentru prepararea cafelei espresso deoarece acestea contribuie la aroma bauturii.

CAPPUCCINO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Lapte        100 ml
Zahar         5 gr                                

Preparare:
Se serveste in ceasca cappuccino. Se prepara un espresso normal. Intr-un ibric se face spuma de lapte, se pune deasupra lapte si spuma de lapte (de preferat sa se puna in mijloc). Deasupra presaram ciocolata sau scortisoara.

CAPPUCCINO VIENNESE

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                
Lapte        30 ml
Frisca        50gr
Zahar         5 gr 

Preparare:                             
Se serveste in ceasca cappuccino. Se prepara un espresso normal, se pune lapte si se decoreaza cu frisca peste care se presara ciocolata sau scortisoara.

 


LATTE MACCHIATO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Lapte        200 ml
Zahar         5 gr                                

Preparare:
Se serveste in pahar Long Drink. Se prepara spuma de lapte intr-un ibric, se pune in pahar lapte fiebinte si spuma de lapte (1/3 din pahar). Se prepara un espresso lung intr-o canita cu buza si se toarna usor in mijlocul paharului. Se presara ciocolata. Se serveste cu pai.

CAFFE GIANDUIA

  Ingrediente:
Cafea               7 gr   
Ciocolata calda     28 gr                                   
Frisca              50  ml

Preparare:
Se serveste in pahar Irish Coffee cu tortita. Se amesteca ciocolata calda cu cafeaua si se decoreaza cu frisca si topping de ciocolata.

CAFFE LATTE

  Ingrediente:
Cafea         7 gr                                 
Lapte        200 ml
Zahar         5 gr                                

Preparare:
Se serveste in pahar Long Drink. Se prepara un espresso normal, se pune doar lapte fiebinte.

CIOCOLATA CALDA

  Ingrediente:
Ciocolata calda    28 gr
Lapte             200 ml

Preparare:
Se serveste in cesca pentru ciocolata. Se incalzeste laptele intr-un ibric. Intr-o ceasca de  ciocolata se pune pudra de ciocolata, apoi se amesteca cu laptele cald. Se omogenizeaza cu ajutorul unei lingurite. Deasupra se pune frisca solida (din tub sau cu ajutorul unei linguri).

ICED LATTE

  Ingrediente:
Cafea         7 gr
Lapte        100 ml
Sirop de vanilie sau caramel
Gheata

Preparare:
Se serveste in pahar Long Drink. Intr-o cana, se amesteca espresso, zaharul brun, laptele si siropul. Agitati pentru a se amesteca uniform. Se pune amestecul la frigider pana se raceste.
Se umple un pahar cu cuburi de gheata. Se adauga cafea peste gheata, topping si se presara boabe de espresso macinate.

CAFFE SCHAKERATO

  Ingrediente:
Cafea         7 gr
Lapte        100 ml
Zahar lichid     10 ml
Gheata macinata

Preparare:
Se serveste in pahar Cocktail.  Cafeaua se amesteca cu zaharul lichid si se pune in shacker. Se adauga multa gheata, pana sus, si se agita bine. Se strecora intr-un pahar de cocktail si se decoreaza cu boabe de cafea.


Echipa Date companie Parteneri Iceburg Software Video Newsletter