RomanaEnglish ICEBURG pe Facebook ICEBURG pe Weibo ICEBURG pe Twitter ICEBURG Shop
O zi la Iceburg

GUST si TUR


O zi la compania Iceburg : o experienta de degustare si distractie intr-un mediu placut


      Te asteptam sa ne vizitezi la ICEBURG si sa petreci o zi in lumea fascinanta a vinului si a bauturilor alcoolice. Ne gasesti in Giurgiu, oras insorit de la malul Dunarii, frumoasa asezare vlasceana ce dainuie de veacuri pe malul stang al Dunarii. Atestat documentar la 23 septembrie 1403 printr-un act ce poarta semnatura marelui voievod Mircea cel Batran (1386-1418), Giurgiu isi are radacinile mult mai adanc infipte in istorie, dupa cum arata marturiile scoase la iveala de oamenii de stiinta in domeniu, locurile acestea inscriindu-se printre cele in care s-a nascut poporul roman.


      Odata ajuns la sediul companiei noastre, iti vom prezenta vinurile si bauturile alcoolice produse aici - bauturi spirtoase Brandy Hercules, Vodca Metropolis, Vodca Catharsis, Brandy Prut, specialitati lichioruri Limoncello, Bitter Capri, Visinata si Caisata traditionala. In plus, vei putea cunoaste si produsele importate de compania noastra din Italia – vinuri  de cea mai inalta calitate de la CASA VINICOLA CASETTA. Provenind din celebrele podgorii din inima regiunii Roero, zona bogata in traditie viticola, Casetta a produs intotdeauna excelente vinuri rosii (Barolo, Barbaresco, Roero, Nebbiolo, Langhe, Barbera, Dolcetto) si vinuri albe (Arneis, Favorita, Chardonnay, Gavi, Moscato d'Asti, Brut, Piasi).

      Te vom conduce apoi sa ne vizitezi crama Vinalcool Giurgiu, in care se pot odihni peste 1 milion de litri de vin. In beciurile cramei, la o temperatura constanta de 15 grade Celsius, cu o umiditate de maximum 80%, cu lumina si zgomot controlate, pot fi stocate pentru invechire pana la 5.000 de sticle de 750 ml. Daca esti interesat de tehnica, vei putea vedea si liniile de imbuteliere automate, unde se executa atat imbutelierea bauturilor alcoolice, cat si a vinurilor linistite.

      Vei putea degusta produsele din portofoliul companiei, iar specialistii nostri iti vor impartasi din tainele pe care numai un cunoscator le stie. Vei intelege mai bine secretele vinului, vei afla detalii importante despre calitatea si imaginea vinului si despre factorii ce conditioneaza reusita unei degustari: compusii vinului cu influenta si importanta senzoriala, organele de simt si senzatiile, tehnica degustarii si vocabularul degustarii, notarea vinurilor, mijloacele si metodele de obiectivizare a degustarii, asocierea vinului cu preparatele culinare si multe altele. Desigur ca vei avea si posibilitatea de a cumpara oricare dintre produsele noastre la preturi speciale, cu 30% mai mici decat cele de pe piata.

      Te vom insoti spre urmatorul obiectiv al vizitei - faimoasa vie de la Greaca, atestata documentar de aproape 400 de ani. Viile si vinul de la Greaca, pestele produs de balta, alaturi de celelalte culturi agricole au reprezentat o importanta sursa de venituri pentru domnitorii romani de-a lungul vremurilor. Cu toate dificultatile intimpinate, viticultura s-a dezvoltat necontenit, iar viile se intindeau pe toata zona de contact a campiei cu lunca Dunarii, incepand de la Chirnogi si pana la Prundu. Traditia viticola multiseculara existenta in zona, cadrul natural deosebit de favorabil strugurilor de masa, alaturi de perspectivele mari oferite viticulturii de profundele transformari survenite dupa cel de-al II-lea Razboi Mondial au determinat infiintarea Statiunii Greaca, unica statiune de cercetare si productie viniviticola specializata in producerea strugurilor de masa din Romania. In prezent suprafata cultivata cu vita-de-vie (soiuri hibride) este de 239 ha.

      In drum, iti propunem sa facem si un mic popas la conacul de la Singureni, care face parte din patrimoniul companiei si despre care se spune ca a apartinut celebrei familii a Cantacuzinilor. Familia Cantacuzino a fost o importanta familie nobiliara bizantina, care a dat imparati pe tronul Bizantului, principi in Pelopones si domnitori in Moldova si Tara Romaneasca. In acest cadru special, incarcat de istorie si bun gust, intentionam sa construim un restaurant ecologic, in care toate ingredientele sa provina din cultura proprie, respectand intocmai retetele traditionale, sanatoase. Speram sa va anuntam in curand ca s-a deschis un restaurant cu adevarat bio in Romania.


      Nu exista un mod mai placut de a incheia vizita, decat o masa pescareasca stropita din belsug cu vinul nostru, GAVI DOCG (2007- 12º), de care te invitam sa ne bucuram impreuna la Restaurantul Perla, locul perfect pentru a savura un peste strasnic, contempland in acelasi timp privelistea Dunarii. De pe terasa restaurantului poti vedea cum vin si pleaca navele de croaziera fluviala sau ii poti urmari pe vecinii nostri bulgari. Restaurantul are un aer special, de moda veche, amenajat in stil marinaresc, cu mese mari, scaune comode si ferestrele mari, ce lasa sa se vada frumusetea inegalabila a Dunarii.

      Daca iti doresti sa mai ramai in oras, nu vei regreta, pentru ca Giurgiu este un oras plin de locuri surprinzatoare. Poti vizita Catedrala Adormirea Maicii Domnului , care a fost ridicata intre anii 1847 - 1851 pe locul unei foste biserici semiingropate care a existat inca din timpul stapanirii otomane. Construita in stil bizantin, catedrala are usile din stejar masiv sculptate de Gheorghe Dima in stil brancovenesc. Ridicat la rang de catedrala in anul 1999, sfantul locas detine si o colectie impresionanta de icoane si obiecte de cult, unele provenind de la fosta Biserica Greceasca, devenita celebra datorita frescei executate de pictorul Gheorghe Tattarescu.
      Iti recomandam, de asemenea, sa nu ocolesti inedita Manastirea Sf. Nicolae, care a fost geamie mahomedana pana in 1830, cand a fost transformata in biserica ortodoxa cu hramul Sfantul Nicolae, dupa numele tarului Nicolae I. Aceasta hotarare a marcat momentul eliberarii Cetatii Giurgiului de sub ocupatie otomana si restituirii orasului Giurgiu Principatului Valahiei.

     Printre obiectivele turistice de interes ale municipiului Giurgiu pot fi mentionate ruinele vechii cetati medievale, Gara Giurgiu si prima cale ferata Giurgiu – Bucuresti, realizata in perioada lui Alexandru Ioan Cuza; Podul Prieteniei, construit intre ani 1952 – 1954, care traverseaza 2200 m; Turnul Ceasornic, construit de o garnizoana turceasca cantonata in zona, monument de tip A (monument istoric de valoare nationala si universala); Muzeul Judetean “Teohari Antonescu”; Parcul Alei, cu primele randuri de arbori saditi inca din anul 1831… si multe altele, pe care le vei descoperi singur, plimbandu-te pe strazile tihnite ale micului oras dunarean.

 

      Daca iti doresti sa vizitezi si imprejurimile, iti recomandam sa nu ratezi Rezervatia din padurea Comana, un adevarat paradis al faunei si florei specifice Campiei Dunarii. Aici se gaseste o planta rara, ocrotita de lege - bujorul romanesc, in cinstea caruia se organizeaza in fiecare an in luna mai un eveniment unic, “Sarbatoarea Bujorului”. Cel mai de seama monument din aceasta zona este manastirea Comana, ctitorie a domnitorului Vlad Tepes.

      Ar mai fi de vizitat Rezervatia Manaf, situata la 36 km de Bucuresti, in comuna Izvoarele, declarata rezervatie forestiera; Cetatea dacica Argedava, cunoscuta rezervatie arheologica in care se presupune ca si-a avut resedinta regele Burebista; Lacul Mihailesti, unde se poate practica pescuitul sportiv. De asemenea, te vei putea delecta la Centrul de echitatie Adunatii-Copaceni, Sat Varlaam sau la Greaca, unde se desfasoara concursurile anuale de pescuit sportiv "Crapul de aur" si "Carasul primaverii", concursuri care atrag foarte multi turisti si pasionati ai pescuitului sportiv.


Poti sa ramai peste noapte intr-una dintre pensiunile urmatoare:
1. Domeniul Seniorilor, locul ideal de petrecere a unui week-end in mijlocul naturii
Adresa: Comuna Greaca, judetul Giurgiu, cod 087120
Tel: +40 246 24 64 64
E-mail: rezervari@domeniulseniorilor.ro

2. Hanul Calugarenilor, aflat la km 30 pe DN 5 Bucuresti-Giurgiu, la doar 10 minute de Bucuresti, in localitatea Calugareni, judetul Giurgiu
Tel: +40 246 281 020 / +40 246 281 010
Mobil: +40 730 339 031/ +40 729 039 845
E-mail: receptie@hanulcalugarenilor.ro

3. Hotelul Casa Comana, care evoca povestea domnilor si domnitelor a caror nume sunt legate de istoria Comanei
Adresa: Strada Gelu Naum nr. 608, Comana, jud. Giurgiu
Tel/Fax : +40 246 283 269
Mobil: +40 744 138 606/ +40 740 156 904
E-mail: info@casacomana.ro

4. Motel Restaurant Prietenia
Adresa: sos. Prieteniei nr. 3, Giurgiu, jud. Giurgiu
Tel: +40 246 274 777
Mobil: +40 720 012 704
E-mail: motelprietenia.giurgiu@gmail.com

      Dupa incheirea vizitei la compania Iceburg va putem recomanda Restaurantul Noblesse, parte componenta  a holdingului companiei Iceburg, situat in cea mai selecta zona a Bucurestiului, cu un meniu echilibrat si rafinat care cuprinde tot ce este “crème de la crème” in bucataria europeana, varietatea optiunilor fiind sustinuta si de rafinata selectie de vinuri – "pour les connaiseurs". 

Adresa : Strada Paris 47 A Sector 1, Bucuresti
Telefon: 021 230 54 06
Mobil: 0721 855 333
E-mail: rezervari@noblesse.ro  

      Desigur ca aceasta este doar o propunere. Suntem deschisi la orice recomandare, pentru a organiza impreuna aceasta vizita si a o face cat mai placuta si interesanta. Trebuie doar sa ne contactezi la telefon +40 246 210 271 sau e-mail office@iceburg.ro  si noi ne vom stradui sa facem din vizita ta la ICEBURG Giurgiu o amintire de neuitat.

Cum ajungi la noi ?
-    Cu avionul - Aeroportul Bucuresti - Otopeni Henri Coanda.
      Mijloace de transport de la aeroport pana in Bucuresti:
Taxi – 0.7 euro/km
Autobuz : 783
-    pe Drumul National (DN5) din Bucuresti cu microbus sau autocar din autogara Eroii Revolutiei pana la autogara Giurgiu Oras.
-    pe calea ferata cu trenul din Gara Progresu Bucuresti la Gara Giurgiu Oras
-    cu autoturism personal pe DN5 Bucuresti – Giurgiu

Adresa noastra este:
SC ICEBURG DISTRIBUTIE SRL
Soseaua Bucuresti la Km 5, Giurgiu, jud. Giurgiu
Tel/Fax : +40 246 210 271
Mobil: +40 720 444 948
E-mail: office@iceburg.ro
Web: www.iceburg.ro

Compania Iceburg este situata la 60 de  km de Bucuresti si la 3 km de orasul bulgãresc Ruse.


Echipa Date companie Parteneri Iceburg Software Video Newsletter